torstai 4. lokakuuta 2012

Ensimmäinen erävoitto

Heräsin tänäaamuna kamalaan tunteeseen – onkohan minusta tullut nalkuttava tyttöystävä? 

Muutto sujui mainiosti, ja tavarat ovat kutakuinkin löytäneet paikkansa talosta. Mutta pakkohan se on myöntää, että makuni on melkoisen naisellinen... Lauri katsoi hieman pitkään kun mukanani taloon tuli neljä kattokruunua, kassillinen silkkikukkia, lampaantaljoja ja pörröisiä mattoja (tottakai valkoisia), torkkupeittoja (tottakai vaaleanpunaisia) ja neljä kokovartalopeiliä kaikkine krumeluureineen. Niin ja ne purnukat – naisella niitä luonnollisesti on miljoona. 

Pisin keskustelu käytiin kattokruunuista. En siis haluaisi olla nalkuttava tyttöystävä, mutta esteettisyys on paheeni, ja rakastan kattokruunuja. Sitä vastoin kattotuulettimet ja loisteputkilamput saavat minut voimaan fyysisesti pahoin (tiedättehän, kun se tuuletin pyörii, niin lattiaan tulee sellaisia liikkuvia varjoja). Kattotuuletin on kuulemma hirveän kätevä, kun talossa on pönttöuuni ja leivinuuni, saa sitten lämpöä kiertämään koko taloon. Ymmärrettävää. Jätin siis vähäksi aikaa keskustelun kattokruunuista sikseen ja kuinka ollakaan – illalla mies sitten kysyi, että minkäs kattokruunun haluaisin siihen olkkariin. Oli pakko tuulettaa hieman, taisin saada ensimmäisen erävoiton. 

Mutta nyt menin esteettisyysintoilussani jo ehkä liiankin pitkälle: tein vetoomuksen siitä, miksi olohuoneen stereot pitäisi siirtää jonnekin muualle (kuten esimerkiksi ulkovarastoon). Se ei mennyt läpi, vaikka perustelut mielestäni olivatkin kohdallaan...


Olen miettinyt, miten miesten kodeissa niitä kaukosäätimiä ja johtoja voi olla niin paljon?? Ne eivät kertakaikkiaan tunnu mahtuvan mitenkään piiloon. Mutta nyt tästedes koitan vain purra hammasta ja kestää nämä pikku kauneusvirheet kodissamme. Sitä kai se parisuhde on, että joutuu tekemään kompromisseja (ja opettelemaan niiden miljoonan laitteen ja kaukosäätimen käytön, joutuuhan mieskin elämään niiden miljoonan purnukan kanssa). 

Tässä vielä ihana ruskakuva pihaltamme. Kuten näkyy, on ilmeisesti aika siirtyä haravan varteen ennenkuin hukumme keltaisiin lehtiin... 


Ps. Muru nauttii olostaan maalla. Lehtikasoissa on mahtava juosta ympyrää!

1 kommentti: